Oct 21, 2014

Do It Yourself : Shoe Racks

DIY kali ni ,maybe berguna more for ladies kot .
sebab biasanya perempuan je yang suka kumpul kasut / wedges / heels /boots / sneakers etc. 
( hahah ,banyak kan koleksi perempuan :P )
tapi boys pun ada jugak yang minat kumpul kasut kan :) 
so ,tak kisah .lelaki ke perempuan ke ,dua-dua boleh DIY shoe racks ni :)
Barang yang korang kena ada cumanya ,
Basket ( Design base on korang suka .doesn't matter bulat ke ,petak ke ,tiga segi ke .) 
and Koleksi kasut-kasut korang .

TADAAA !!!

senang je kan .
hehehehe :P 
tapi jangan salahkan kita pulak kalau tak jadi ea ...
maybe tak jadi sebab space yang korang guna tu tak sesuai .
so ,pandai-pandai lah cari space yang sesui ea :))
Oooh btw ,basket macam ni boleh cari dekat Giant ,Aeon ,Aeon Big ,or kedai yang korang rasa ada jual basket tu :P
Oooh By The Way ,kalau korang nak buat macam ni dalam bilik pastikan kasut tu dah di sanitize dulu .
hehehehe .takut bilik awak awak nanti ada perfume yang tak menyenangkan manusia dan mengundang haiwan-haiwan liar pulak . (HEHEHEHE :D )

Good Luck and Selamat Mencuba :) 


Oct 20, 2014

DIY Cookery : KitKAt and M&M Cake

DIY kali ni memang rasanya favourite ramai .
Sebelum ni ,lalu kedai kek nampak kek kitkat n m&m .terliuqqqq .
tapi bila tengok harga ,masyaALLAH .terpaksa laah telan air liuqqq balik .
HEHEHE :P
tapi kali ni ,meh kita ajak awak awak semua macam mana nak buat simple and murah.
(rasanya murah lah jugak :3)
ape yang tuan tuan dan puan puan perlukan ialah :
Kek Coklat ready made (kat giant pun ada)
Kit Kat ,M&M 
(tapi ikut awak awak lah nak pakai smarties dengan wafer ke:) ape ke ,ikut selera masing-masing )
Nutella ( coklat masak biasa pun boleh ,cadbury pun boleh tapi pastikan cairkan dulu naa )

TADAAAA !!!

Senang je kan :))
Tapi kalau korang rasa kat luar lagi murah ,korang beli lah kat luar .
Tapi siapa yang rasa nak jadi chef  ,boleh lah cuba :))
Ikut kemampuan masing-masing dan jangan membazir :D

Good Luck and Selamat Mencuba :)

Oct 19, 2014

Comeback Blogging :P

Yeayyy !!I'm back .
laptop dah dapat connect Wi-fi .muehehehe 
so ,apalagi boleh lah kita update blog banyak-banyak gituhh .

Kita renovate dulu ea blog ni ,lepas tu baru kita post banyak DIY untuk tatapan korang .
(tatapan lah sangat -.-) 

Coming Soon more DIYs :3
Don't forget to check it out later :)) Thank You .

Aug 14, 2014

Diy cookery : Roti sosej berbunga

Hai :) lama tak post .
ok laahh post kali ni maybe special untuk mak mak yang ade anak kecik atau pun siapa pun :) 
semua orang boleh buat .no problem :) 
we need roti and sosej je :)
kalau nak tambah cheese pun bolehh .lagi sedap .omnomnom ;) 
 selamat mencuba guys :3

Aug 13, 2014

Coming Soon :P

Hai Assalamualaikum :P 

Dah lama tak menaip .nak bagitahu ni ,,more ideas or DIYs are coming soon :P
InshaAllah :) 





Jun 22, 2014

The most valuable ship is FRIENDSHIP !

Hai :)) Assalamualaikum .
Ok kali ni post kita nak ber-emosi sikit :P 
I think this post more as a nasihat kepada adik-adik yang belum habis sekolah tu :)
Walaupun saya ni tak ada lah tua sangat ,tak ada lah banyak pengalaman sangat but saya cuma sampaikan berdasarkan apa yang saya rasa :))
(bukan nya nak menunjuk :)) 

Dekat sekolah korang cari lah kawan-kawan seramai yang mungkin .
kalau boleh berkawan dengan satu batch :P
Especially perempuan .korang mesti akan cari kawan utama yang boleh teman korang pergi toilet ,teman korang pergi bilik guru ,yg boleh tolong betulkan awning korg :P haha 
yang satu tu memang lah perlu tapi berkawan biar dengan semua :))
kalau yang satu kelas tu ,kawan dengan satu kelas .tak payah nak kutuk sana kutuk sini 
(macam lah kita tak pernah buat .haha :P)

sebab bila korang dah tua ,besar panjang and dah tinggalkan alam sekolah tu .korang susah nak cari kawan .kalau nak senang cari kawan kat facebook laah .tapi kawan alam maya je laah .
kawan yg reality ,yg kenal kita mcam mna ,serius mmg sussah nak jumpa .

memang lah bila dah besar masing-masing bawa haluan sendiri bukannya jumpa sangat pun .
tak payah lah cari kawan ramai-ramai .asalkan ada kawan .
NO !please do not think like that ok :) 
sebab bila korang dah masuk dunia yang sebenar korang baru tau betapa pentingnya kawan tu .
bila kita ada masalah bukannya tak nak minta tolong family tapi biasa lah nama pun remaja (bajet remaja :P) kita lagi comfortable dengan kawan2 kan :))
seriously ,kalau korang ada masalah kawan lah yang sangat membantu korang 
(ehh Tapi ALLAH jangan lupa plak :P )

maybe adik-adik takkan tahu macam mana rasa selagi korang tak rasa sendiri :)
so ,my advice .
kalau korang pernah berkawan ( in reality ok .not fb ) dengan someone ,keep in touch dengan diorang ok :)
sekarang kan dah maju .wassap ada .wechat ada .
tanya laah apa khabar diorang and apa diorang buat .and so on . 
sebab diorang laah yang akan tolong kita bila kita susah .( selain family :P )
walaupun dah lama tak jumpa and jarang contact tapi
 kalau dah berkawan selamanya kita berkawan :'))

Kita tak boleh nak bangun sorang sorang kalau asyik dihimpap .
kita kena ada orang tolong kalau nak bangun and angkat benda yang menghimpap kita tu kan :))

Apr 26, 2014

Maaf :)

Harap maaf .
dah lama tak update .busy sikit .
Tak ada mood nak menulis lagi :P

hee .bye .adios 
assalamualaikum :)) 

Apr 18, 2014

People Nowadays




Orang zaman sekarang ,macam-macam perangai .
Terutamanya bab agama .
Sedih tengok keadaan ni .

Bila ilmu agama tak cukup ,pandai-pandai nak buat statement sendiri .
sedangkan ulama-ulama pun berbincang sesama sendiri sebelum menentukan hukum hakam .
Ulama-ulama takkan buat  hukum-hakam tanpa sebab .

Sebelum buat statement tu ,cuba lah mendalami ,belajar and fahamkan ilmu agama .
Nak buat pandangan sendiri boleh ,tapi berlandaskan ilmu agama .

Surah Taahaa. Ayat 127.
Dan demikianlah Kami membalas orang yang melampaui batas dan tidak beriman kepada ayat-ayat keterangan Tuhannya dan demi sesungguhnya azab akhirat itu lebih berat dan lebih kekal .

DIY Crafty : Vintage and Throwback Candle .

Dulu bila kita cuci gambar mesti ade film nye kan .
tapi nak tengok filem tu kena hala ke cahaya pulak -.-'
hehehe .sokay sokayyy .
kita ade cara senang .
of course u need , FILM ,candle ,and small cup or glass .

TADAAAA

STYLE and VINTAGE kan ! hehehe 
kalau nak sambut birthday ke ,sambut annivesary ke ,and celebrate untuk kawan-kawan ke .
sessuai laah buat mcam ni .
and make sure buat dalam keadaan yang tak berape terang ea :))
untuk yang bawah umur ,kalau nak try buat ni untuk mak ayah ke pastikan safety first ,
minta tolong orang yang lebih tua and do not play with the fire okay ;))

Good Luck and Selamat Mencuba \(^.^)/

Apr 11, 2014

DIY Crafty : Decorate your KEYBOARD :)

Korang terasa tak nak decorate laptop korang ?
tapi masalahnya selalu kat duit .
yelaah barang-barang untuk IT kan mahal-mahal .
Korang nak yang murah punya ? 
Korang perlukan Cellophane Tape(bercorak. ikut citarasa masing-masing) and Laptop .

TADAAA !!!!

Comel kan :)
yang Girl boleh lah pilih pattern macam kat atas tu .
Kalau Boy ,pilih lah yang macho-macho sikit .heheh
tapi ikut lah citarasa masing masing :))

Good Luck and Selamat Mencuba :)


Solutions :Problem with cellophane tape ?

Korang mesti selalu ada problem bila nak buka cellophane tape kan 
apa lagi bila baru je lepas potong kuku .huishhh ,payah betul waktu tu .
tapi of course ,each problem has a solution right ;)

TADAAA !!!

Lepas ni boleh lah potong kuku hari-hari :P ehhh main-main je .
Ok ,Good luck :)

Selamat Mencuba \(^.^)/

Apr 9, 2014

DIY Crafty : Skateboard Swing :)

korang ade skateboard tapi dah tak guna .
rasa nak buang je ?boleh je nak buang tapi sayang lah sebab skateboard tu boleh reuse tau !
Reuse as a swing ! :)
Of course u need Skateboard(jangan curi jiran sebelah punya pulak :P ) ,Tali (pastikan tali tu kuat and boleh tahan beban ) and of course ,Sebatang pokok beserta dahan yang kuat :P

TADAAA !!!!

See :))
Tali tu jangan laah korang just selit bawah board tu je .nnt dye bergerak-gerak and tak seronok nak main.
Find a way to fix the rope under the skateboard surface .
maybe u can nail it ?or glue it .err entahlah tak pandai sangat bab bertukang ni :P
For thee tree pulak ,pastikan dahan yang cukup kuat sebab malang tak berbau kan :))
And kalau sekadar untuk budak-budak main ,tak apa lah kot guna tali yang tak tebal sangat .
Tapi kalau nak lebih selamat ,guna lah tali yang kuat and tebal ok :)

Good Luck and Selamat Mencuba \(^.^)/


Apr 8, 2014

DIY Crafty : Make your Fan cheerful :)

Entry kali ni maybe tak berapa seronok sangat 
tapi just nak share something cantik and style :)))
This time ,things you need are Fan (stand fan tau ,not ceiling fan ok guys ;) )
and perhaps Acrylic atau Cat dinding lebih (or other wet medium yang long lasting :P )

TADAA !!!

And make sure not to paint the blade too thick cause it will burden the blade and slow down the fan .
Colours of course laah korang boleh pilih sendiri kan .heee .Done painting the blades.
Then switch on your fan and it turns to Rainbow Fan .
YEAYYY :D
This type of fan suitable put in your children room .yang bawah umur lah .
kalau yang atas umur pun boleh jugak ,kalau diorang nak :P
hehehehe .

Good Luck and Selamat Mencuba ! \(^.^)/

Apr 5, 2014

DIY Crafty : Candle Light for your romantic plan ;))

Esok hari jadi or annivessary pasangan anda tapi tak tahu nak buat apa ?
anda baru teringat hari ni dan kesuntukan masa ?
Anda rancang untuk buat candle light plan tapi tak ada candle light ?
tak apa .No problemo !
Anda perlukan Cawan kaca(yang transparent ea:) ) ,decorations like flowers and etc. 
and of course u will be need candles .

TADAAA !!!

glass tu mana nak cari ?
wedding korang mesti ada yang kasi hadiah ni kan :P hehehe
kalau tak ada ,terpaksa lah beli kan :P demi pasangan anda .hehehe
lepas dah ada glass boleh lah start decorate and so on .
there u go ,a candle light designated from glass :P
this thing u can use it when u having dinner with your partner 
or you also can put it in your room to make it more romantic :P(for this u may use perfume candle .tapi mahal sikit lah :)) 
tak payah belanja mahal semata-mata nak beli the real candle light .
kalau beli glass ni pun boleh guna untuk minum and serve untuk guests kan :)

 p/s : ni khas untuk yang dah berumah tangga je tau .kalau yang belum and bawah umur tu ,
jangan buat lagi ea ;))

Good Luck and Selamat Berjaya :)


DIY Crafty : Kotak Gambar kenangan anda :)

Selalunya orang akan simpan dalam album kan gambar-gambar kenangan kan .
Tapi rasa album ni besar sangat lah .
so ,apa kata kita buat album yang kecik tapi dengan menggunakan kotak !
of course lah kita perlukan gambar-gambar dan kotak .

TADAAA !!!

kotak tu korang boleh cari dekat kedai :)
and the pictures ,u can choose either korang nak print ataupun cuci :)
and this thing boleh dijadikan sebagai hadiah jugak untuk mak ,ayah ,kawan and so on :) heee .
and also kotak gambar ni senang nak dibawa pergi mana-mana je :))

Gudluck and Selamat Mencuba ! :D


Apr 4, 2014

DIY Crafty : Locket photo :)

Pernah tak tengok cerita lama-lama yang diorang ada loket bergambar .
mestilah pernah kan :)
kita sebenarnya pun boleh buat sendiri loket bergambar tu .
tapi agak guna duit lah :P
Korang perlukan ,Gam (tak pasti gam apa :P) ,Gambar ,and bekas loket kosong .
cara-cara nak buat macam kat bawah ni .

TADAAA!!!

Selamat Mencuba \(^-^)/

DIY Crafty : Phone Holder :)

plug korang dekat bawah ?
bila korang cas Iphone ,tab ,smartphone ,Ipad ,mesti korang letak atas lantai kan ?
lepas tu tiba-tiba ada orang tertendang ,terpijak ,and segala ter .
mestilah korang sayang kan korang punya hak milik tu kan .
so ,jalan penyelesaiannya hanya kena sediakan 
Botol Syampu ( yang dah habis ) dan Gunting :D 

TADAAAA!!!

Sekiann :))
Selamat Mencuba \(^-^)/

Mar 27, 2014

DIY Gift : Hadiah untuk si Ulat Buku :)

Mesti korang ada kawan yang suka membaca kan !
korang nak bagi hadiah tapi poket tengah kosong ?
Tak apa .jom kita buat hadiah yang dia akan suka :)
Korang just perlukan benang bulu kambing and kertas je :))

TADAAA!!!

Style kan :))
Korang cari lah dalam internet gambar-gambar mcam orang tengah berpaut .
then tebuk lubang kat atas  letakkan benang bulu kambing :))
kalau nak lagi menarik ,
letak lah gambar korang ke ,kawan yang diberi hadiah tu ke ,or kawan-kawan yang lain ke .
kat belakang gambar tu korang tulis lah ayat-ayat cinta korang untuk si dia .heeee :))
Inshaallah ,dia akan appreciate it .

Selamat Mencuba and Good Luck :) !

DIY Creative : specially for Earrings Collectors

korang geram sangat tengok subang cantik-cantik ?
korang pun beli .setiap hari mesti tukar subang .hehehe .
suggestion if korang tak nak koleksi subang korang hilang .
what u need is cuma Butang Baju !
caranyaa seperti di bawahhhh :))

TADAAA !!!!

Korang just selit je sepasang subang korang kat lubang-lubang butang tu .
So, tak ada lah subang-subang tu beterabur dan hilang .
Inshaallah :))
then korang boleh simpan kemas-kemas dalam bekas korang .
So ,nanti bila nak pakai ,nak cari senang kan :))

Ok lah :)) Selamat Mencuba !

Mar 25, 2014

DIY Creative : Extra Spaghetti Holder :)

Nice and creative solution .
mesti bila korang yang bujang and dara nak masak spaghetti korang terfikir ,
banyak sangat lah nak masak spaghetti sebungkus tapi untuk 2 ,3 orang makan je
Kalau masak lebih ,tak habis .
kalau nak masak separuh bungkus ,plastik dah bukak habis .
nanti lemau tak sedap pula kalau nak masak balik .
Nak eakkan semua masalah tu ,
Korang boleh guna bekas pringles je ,or mana-mana potato chip yang bekas panjang .
macam kat bawah ni 

TADAAAA !!!

kalau korang nak guna tupperware korang pun boleh juga .
tapi tupperware tu kan boleh guna untuk benda lain :)
so ,better guna bekas ni kan :))
recyle gituhhh :D

Selamat Mencuba ! Good Luck !

Mar 22, 2014

Happy Birthday Abah :)

Sekarang pukul 2.30 am ,so maksudnya dah 22 March .
heee ..Thats mean its time to partyyyy !
hahahah .okayy bajet je partyy ,nak kena Athirah Asri ni !
its mean ,Birthday shout for abah !YEAYYY ! (walaupun bukan shout pun .bisik pun idok .hahaha :P)
Happy Birthday Abah !!!
Suka tengok gambar ni .SWEET :))
Semoga Abah dipanjangkan umur ,Murah rezeki .Inshaallah .
Hopefully Abah dapat tengok semua anak-anak abah berjaya ,bekeluarga terutama Dina yang gatal tuh .hehehe :P
Thanks for everything :)
Thanks for bila abah paksa alang gosok gigi waktu kecil ,sekarang kawan alang kata gigi alang putih .(haha .perasan je :P)
Thanks for bila kitorang nak beli barang .abah selalu bagi ,and tak pernah cakap tak .
Thanks sebab didik kitorang 9 orang sampai berjaya ,alhamdulillah .
Doakan kitorang lebih berjaya and dapat tolong abah and umi akan datang ,Inshaallah :) Amiin .
most important ,doakan kitorang jadi anak yang soleh solehah .supaya kitorang tak derhaka kat abah umi ,Aamiinn .
Happy Birthday Abah :)
We heart you and umi too :P

P/s : Tak sabar nak tunggu rumah terengganu siap :P heee

Mar 21, 2014

Kuasa Pemimpin Vs. Suara Rakyat

Tadi baru tengok satu video .
Video ni pasal seorang wanita yang membantah pasal pembunuhan orang islam beramai-ramai 
kalau nak tengok ,tekan link bawah ni .

Satu masalah yang saya tak pernah faham .
" Kenapa seorang pemimpin tak pernah mendengar apa yang rakyat cuba sampaikan ? "
itu ke yang dinamakan pemimpin ?
Kenapa ?sebab takut nama baik kita sebagai pemimpin jatuh ?
sebab takut kuasa kita jatuh ?
bila rakyat bangkang dengan pendapat kita ,halau rakyat tu ,tangkap dia ,masukkan dalam penjara !
bila rakyat sokong ,boleh tangkap-tangkap gambar lagi ,bagi bantuan !
Bukan Amerika je ,saya rasa semua negara macam tu .

Kalau kita tak buat salah ,perlu ke kita menghalau orang tu .
Selama ni ,rakyat je yang mendengar apa kata pemimpin ,
apa salahnya ,pemimpin pula cuba mendengar kata rakyat .
saya tau ,tak boleh nak dengar semua keluhan rakyat .
tapi tak semua yang berani mensuarakan pendapat macam wanita dalam video tu .
apa salahnya dengar apa yang cuba dia sampaikan sampai habis .
Then baru lah awak terangkan semuanya .Tegakkan pendirian encik pemimpin tu .

Sekian ,wallahua'alam .


DIY Gift : Handmade Design Mug

Hari jadi kawan korang dah dekat ?
Nak bagi hadiah dekat kawan sebagai tanda persahabatan ?
Fulus terhad nak beli barang-barang mahal ?
It's okay .we have the solution .
what u need is one plain white mug and markers :)
and dia akan jadi macam ni 

TADAAA !!!!
sumber : Google random images ;))
Senang je .Duit tak banyak keluar ,just spend for the mug and markers .
kat atas ni hanya lah contoh sahaja .
kalau korang nak buat corak lain pun boleh :)
silakan lebarkan dan serlahkan kreativiti anda ,heeee .
macam ni baru lah nampak keikhlasan kita nak bagi hadiah kan ,hehehe :P

Selamat Mencuba :) Good Luck !

DIY Pets : Cats Bed #2

Sambungan ,,,heeee 
ok laah kalau korang malas nak menjahit nak buat macam cat's bed #1.
tak ada hal .no problemo seniorita !
you just need , Bantal or Kain-kain and Luggage
( pastikan dah tak digunakan ea ;) jangan curi mak ayah punya luggage pula .kesian diorang )
heeee .then u can do it as below ..

TADAAA!!!!

Simple and comfort for the little cat :))
Easy measy like peanuts .hehehe 

Selamat Mencuba :)) Good Luck !



Mar 15, 2014

DIY Pets : Cats bed #1

Korang ada kucing ?
Mesti korang sayang sangat kucing korang kan ?
Nak bagi kucing korang tempat tidur yang selesa tapi tak ada duit nak beli ?
pakai kotak ?ehh mana ada .kita pakai yang lagi selesa .
korang kena ada Bantal and Baju atau Sweater ( pastikan tak diguna dah ea ;) )

TADAA!!!


senang je kan .lawa pula tu .
Tak ada lah baju yang tak guna tu terperap je dalam almari .plastik .kan :))
klau tak nak buat hollow yang kat tengah tu pun takpe .tapi kalau rajin buat lah .heee
Inshaallah ,kucing korang akan suka :)

Selamat Mencuba :))



Mar 13, 2014

DIY Household :Water Sprinkler .

teringin nak ada water sprinkler macam orang luar ?
kaki lenguh tak boleh berdiri lama-lama ?
Rumput halaman rumah kering kontang dan besar ?
hehee .cara ni senang sangat .
apa yang korang perlukan hanya lah 
Plastik botol and Getah paip yang dah disambung ke paip :P 

TADAAA !!

senang je kan :) 
sesuai sangat lah untuk tanah kat Malaysia 
siapa yang nak rumput halaman rumah cantik .hijau .
kenalah siram selalu ,ye dokk ?! heee
tapi kalau tengah krisis air ,jangan lah membazir plak :)

P/s : Banyakkan lah berdoa ya .supaya ALLAH turunkan hujan rahmat kat Malaysia ni :) 
InshaALLAH ,kurang sikit jerebu .Bekalan air pun cukup .tak payah catu-catu lagi :)

Good Luck and Selamat Mencuba :)

DIY Craft : Cable Storage :)

Bila gadget semakin banyak ,cable pun mesti banyak jgak kan .
Charger phone ,USB iphone ,Cable power bank ,Earphone ,USB phone
Kalau letak merata-rata susah pulak nak cari kan .
so ,here is the solution :)
what u need is : Toilet Roll Paper dan Shoe Box je ! 

TADAAA !!

senang je kan :) 
recycle ,hah boleh lah masuk kempen Save our Earth .haha .
kalau u all rajin ,decorate lah .bagi cantik :) .heee

Selamat Mencuba :))

DIY Crafty : Piggy Banks

Cara paling mudah dan interesting nak didik anak-anak untuk menabung .
Bak kata pepatah , " Melentur buluh biarlah dari rebungnya" :)
Nak didik anak/adik-adik menabung dari kecil ?Senang je :)

Cara-caranya adalah ,
anda hanya perlukan botol plastik dan beberapa kertas warna :)
Tadaaa ! :))


tapi gambar kat atas ni orang luar negara buat .
sebab diorang panggil tabung as PIGGY BANK .
ini cuma contoh sahaja .
Kalau nak buat bentuk haiwan lain pun boleh :) 
macam Lembu ,Rabbit ,Cat and etc.  

Selamat Mencuba ! :))


Mar 9, 2014

Pemimpin Sebenar

I was reading an article on facebook and i found a comment .

" Kalau tak suka sangat dengan kerajaan Malaysia, tak payah tinggal di Malaysia. "

kat sini ,bukan nak backup mana-mana pihak 
tapi kepada si penulis ,saya rasa awak pun dah tau  kan ,
mana-mana parti yang sertai pilihan raya dan menang ,automatik parti tu akan dipanggil KERAJAAN .
eventhough parti bebas menang pun ,diorang akan dipanggil KERAJAAN .
KERAJAAN tu bukan lah milik satu parti sahaja .
sesiapa pun berhak ,asalkan memenuhi syarat-syaratnya .
Kalau lah parti yang awak minat ,yang awak suka ,yang awak puja tu kalah .
dan title KERAJAAN jatuh kat parti yang awak tak suka .
Adakah awak akan tinggalkan Malaysia ??!!

Kenapa lah kena berebut ,kena bergaduh ,sedangkan ada penyelesaiannya .
wahai pemimpin-pemimpin yang berkaliber ,rujuk lah cara-cara memimpin yang baik .
cara-cara yang berlandaskan al-qur'an ,hadith dan kepimpinan rasulullah S.A.W .
turunkanlah ego kalian .
sedangkan Madinah yang terdiri daripada pelbagai agama (macam Malaysia) pun rasulullah boleh bimbing .
Dalam kalangan pelbagai agama tu pun ,tak ada pergaduhan .tak ada pertikaian agama .
sedangkan kita ,sini mencarut sana, sana menghina sini .sesama sendiri pun ada jgak .
Tak ada lah sampai kan kes kemalangan pun orang nak mepolitikkan ,and then bergaduh .
wallahua'alam .

" Alah ,itu zaman nabi boleh lah nak buat macam tu .Kita sekarang dah maju .Kalau kita ikut cara nabi ,macam mana nak maju !Lagipun dia nabi ,memang lah boleh buat macam tu ."

Bukan salah peredaran masa wahai manusia sekalian dan disebabkan dia seorang nabi ,seorang manusia lah kita boleh rujuk cara kepimpinan dia .
mungkin tak lah se-perfect kepimpinan baginda 
tapi sekurang-kurangnya ada rujukan perilaku seorang manusia yang berlandaskan al-qur'an .
macam mana rasulullah selesaikan masalah tanpa menimbulkan perang dan benci-membenci di kalangan rakyat .

"Ikutilah apa yang diturunkan kepadamu dari Tuhanmu dan janganlah kamu mengikuti pemimpin-pemimpin selain dariNya." (AI-A'raf: 3)


Mar 6, 2014

Happy Birthday Twins of the Date ;)

Hehee .
Hai Korang :)
disebabkan korang kembar lain waktu  ,
so ,aku combined je laah ea entry untuk korg :))


Masing-masing dah tua :)
tapi aku lagi tua .muahahaha 
heehee .,anywayyy nak wish ni :P
ikut turn ea ,kita ikut Abjad nama ea ;DD

Adilla Anis .
cilok gmbar dri naddy :P
Hai !
Awak apa khabar ??hehe
hopefully u are in a good condition :) 
Happy Birthday ea !
May ALLAH bless u .Semoga murah rezeki .
And teringat plak dengan prank gambar IC yg korang buat :'(
and of course laah kau mastermind waktu tuhh kan .heee .thanks ;)
HOIII !
cepatlahh kawenn ,aku nak datang rumah BESAR gedabak kau .
nak ushar suami HOT kau !hahaha :P
EH EH EH !!
kau kata nak wish akuuu ,takde apa apa pun dalam inbox aku .
hahahahaha :D
HAPPY BIRTHDAY dylla :)

Nadia Majid
sorry gambar ni pun cilok jgak .hehe :P
sebenarnya aku rasa sedih sgat apa yg buat kita tibe2 rase awkward dulu .
tiba2 je .aku pun tak tau knape .
yelaah kan ,lepas kau bagi surat wasiat yang bewarna warni tu ,aku rasa sebak sangat .
padahal aku rasa aku tak buat apa-apa pun :) 
i was doing what everyone should do .be a friend ,sahabat for you :))
anyway ,Happy Birthday Naddy .
may ALLAH bless you .be STRONG in China .
sbb aku tau the feeling bila tak dapat celebrate birthday dengan family :')
HAPPY BIRTHDAY naddy !

apa-apa punn thanks dekat korang because both of u came in my life and 
sudi create memories with me .
sorry if I did wrongs to both of you .
i'm really sorry :')
Once again ,Happy Birthday old babies .heee ;)

Feb 18, 2014

Happy Birthday Ummi Amanina ^.^

Hai Ummi :)
Hari ni 18 Februari laah .
Selamat Hari Jadi Ummi yang ku sayang ;D

Saje amik gambar ni ,hee .
bagi ingat sekolah skit :P

Ummi ,
sebenarnye aku sedih sangat tak dapat sambut birthday kau sama-sama T__T
How i really really very very much much wish that u are here ,closer with us .
Makan kek sama-sama ,tengok kau tiup lilin ,main calit2 krim kek ,buat prank kat kau .
Hmmm .tapi dah ketentuan kan ,nak buat macam mana .Ade hikmahnye kan :)
Kalau kita duk dekat dekat mesti kita tak rindu kan .
ehh lupe nak Wish .hehe .terover luahan perasaan plak :P

Dear Ummi ,
Happy Birthday yang ke 19 
walaupun kau lagi tua daripada aku ,tapi aku lagi matang kan .hahaha ,bajet kejap :P
Semoga kau panjang umur and murah rezeki ea sayang :)
Jangan stress sangat kat sana ,inshaallah kau boleh hadapi semua penat lelah tu kan .
Kau kan kuat .Kalau ade ape-ape masalah ,kau luahkan kat orang .
Jangan simpan je tau .nanti kau sendiri yang sakit .
Semoga kau berbahagia ea bersama 'orang yang tersayang' .heee
Jangan lupa aku :) and cepat cepat lah turun KL .
boleh jalan-jalan sama-sama :P 

Though we are separated by distances ,
You will always be my bestfriend .
( jangan lupa update laah cerita-cerita fresh kat aku .heee :P )

Happy Birthday my dear Ummi Amanina :)
p/s : aku rindu kau :')

Feb 14, 2014

Me and Non-Muslim about Valentines Day :)

Baru-baru ni ade sorang Non-Muslim kat FB wish Valentine day kat kat aku .
Waktu tu ,aku dah takut dah .perlu ke aku balas balik .
but then aku decided tak payah lah balas .
pastuh terjadi lah satu conversation yang sangat menarik ,aku rasa :)
_______________________________________________________________________
Non-Muslim : Happy Valentine

Me : Thanks ,but i don't celebrate it .

Non-Muslim : becouse of  u a muslim ?

Me: yes .

Non-Muslim : can i ask reason ? can you describe for my guidance ?

Me : That's because the practice of celebrating Valentine's Day has never been organized in Islam. this celebration has Christian elements, the practice is mixed with immoral acts which is contradictory and forbidden by Islam. Thus the practice of celebrating Valentine's Day is not encouraged by Islam.

Non-Muslim : ah right .but we already meet in parks, restaurants, i mean boys and girls meet alone in parks and restaurants and do some acts

Me :what do you mean ?which boys and girls ?

Non-Muslim : muslim boys and girls. not everyone but many of them meet each other

Me: ooh .that's because they are lack of islamic knowledge .some muslim people they know about this but they'd rather ignore it
_______________________________________________________________________

Lepas dia tanye kenapa sababnya , aku dah takut dah .
Yelaah ,ilmu aku bukan tinggi sangat pun .memang tak tinggi pun sebenarnye .
Nak jawab ape ni .sbb nak cerita pasal sambutan paderi Rom tu memang aku tak ingat langsung lah .
tapi aku teringat ustazah aku punya ayat :)

tapi nampak tak kat situ ?
Even Non-Muslim pun boleh faham kenapa kita tak boleh sambut Hari Valentine ,
tapi kita yang Muslim sendiri pun dah tau knapa tapi tak faham faham and still sambut .
lagipun valentine day ni salah satu amalan agama lain ,
so jatuh HARAM hukumnya untuk kita sebagai orang muslim kalau kita sambut jugak.

Wallahua'lam :)

Feb 12, 2014

Ingin tambah SIDE INCOME ?

Bisnes paling sesuai utk student!!bukan student pon boleh..
Kenapa??sebabnya ialah:

*xperlu keluar rumah!!
*xperlu jumpa org!!
*bukan Skim Pyramid/Skim cepat kaya!!
*bukan MLM
*income RM150-RM300 sehari(kalau rajin lg bnyk dpt)!!
*Syarikat Berdaftar SSM - 002213355-W
*yg penting modal serendah rm50,semua mampu!!
1lot ~> RM50 ~> bonus pool RM186
3lot ~> RM150 ~> bonus pool RM558
7lot ~> RM350 ~> bonus pool RM1,302

Tak buat apa2 pon dapat duit??mcm mna tu?
Jawapannya ialah CTO(company turn over)..
Anda hanya perlu buat beli 1 lot shja ialah RM50 utk dpt bonus pool(bonus syarikat)
JIKA ANDA DAH TAK SABAR UTK
TUNGGU PULANGAN@BONUS POOL..
ADA 1 CARA LAGI UTK JANA INCOME
DGN LEBIH CEPAT & LUMAYAN,,... *
taja / ajak rakan2 kita join... bila ada
rakan kita yg join, 50% dr duit
pembelian pakej akan dimasukkn ke
dlm akaun ewallet kita...
cth:
tajaan kita beli pakej GOLD (RM50)
kita dpt RM25!!
tajaan kita beli pakej DIAMOND
(RM150) kita dpt RM75!!
tajaan kita beli pakej PLATINUM
(RM350) kita dapat RM175!!

Saya hanya ingin menolong..sebab bisnes ni mudah..
PM sy utk pertanyaan di FB Athirah Asri dan email ; atiraa03@yahoo.com

TQ :)

Feb 8, 2014

Kehidupan boleh jadi cerita novel :)

Kadang-kadang kita tak sedar yang hidup kita ni macam cerita novel 
tapi aku tak pernah lah rasa hidup aku ni macam apa yang dibayangkan dalam novel :P
aku tulis entry pasal ni pun sebab terjadi kat sekeliling aku .
rasanya macam tak banyak ,tapi nak cerita jugak ;P

1st ; This story happened when i was in form 4 .
masa tu aku baru pindah sekolah .
ade lah seorang budak ni ,dia datang dengan mak dengan adik dia kalau tak salah .
first day tu ,diorang pergi lah mcam biasa ,pergi daftar ,masuk asrama .kemas-kemas .
then lepas tu mak and adik dia balik .
lepas tu ,malam tu dapat tau yang mak budak tu dah meninggal on the way nak balik rumah .
padahal baru je ,mak die hantar die ,tolong dia kemas barang ,sume lah .
tapi tiba-tiba dapat je tau mak dah meninggal petang tu .
waktu tu mmg aku rase macam cerita novel .

2nd ; peristiwa ni pun lebih kurang dengan cerita first .
si hamba allah ni dia further study kat oversea .
so ,as usual pegi lah check in ,sume tu .
of course lah dihantar family kan .
tapi ,lepas je dia tiba kat oversea ,dye dapat tau ayah dia dah meninggal ,inalillah .
ya allah ,waktu tu aku rasa sangat kesian kat dia .
dah lah baru je sampai kat negara orang ,without relatives .
then dapat pula berita tu .
Kalau jadi kat aku ,memang aku rasa aku dah give up and nak balik terus .

3rd ; cerita ni pula ,terjadi baru je .
ni memang macam betul betul cerita novel lah .
pasal cinta lah of course :P
she is one of my roommate .ive been informed that she already engaged suddenly .
takde angin tak ada ribut ,tiba-tiba je dah bertunang .
ya allah ,mula-mula tu memang rasa macam .......
terkejut lah sangat yang amat .
rupa-rupanya lelaki tu datang merisik kat rumah .
padahal dia kat U .so ,dia waktu tu memang tak tahu menahu apa-apa .
tiba-tiba je mak dia call and kata yang dia dah bertunang .
WOW WOW WOW !!!
waktu aku dapat tahu ,aku rasa tersangat sangat excited .
seriously macam cerita novel .
dan aku watak sampingan .hahahahahhahaa .
watak sampingan pun boleh :D

" kita hanya merancang ,tapi yang menentukan dan merealisasikan hanya ALLAH s.w.t :) "




Mind Set Power !

Assalamualaikum ;)
disebabkan aku ni pakar mengushar dan menta'rifkan sifat seseorang
*perasan --' btw ushar without nafs ok !
so aku nak ceritakan pasal mind set someone ni :)
dah lama sebenarnye aku perasan 
someone yang sangat sangat positif and strong ,i think ;P
which is my own mother , umi :)

Dari dulu ,sepanjang aku membesar 
aku tak pernah nampak umi pergi klinik or hospital .
*selain atas sebab beranak .kes beranak kes wajib ke hospital ya tuan2 puan2 :P
bukannya sebab umi tak pernah sakit ke apa 
tapi apa yang aku perasan ,
umi tak pernah tunjuk rasa sakit tu walaupun sakit .
walaupun umi sakit tapi umi set mind dye untuk tak rasa sakit tu .
Even umi sakit gigi pun umi mkan ubat biasa je .
*ape yang aku pernah nampak lah :)

Ade satu hari ni ,aku pernah demam .
tapi umi tak bawa aku pergi klinik pun .
umi suruh makan panadol je .
padahal rasa macam teruk sangat je waktu tu ,bese laah budak kecik .sakit sikit pun rasa sakit sangat :P
waktu tu memang rasa sedih la kan sebab rasa macam tak dihiraukan .
sakit pun tak bawa klinik .
tapi bila dah makin dewasa ni ,fikiran pun makin matang, inshaallah .
baru aku faham .umi nak ajar aku untuk tak fikir pasal sakit yang kita rasa tu, kot ,hee .

selepas itu dan seterusnya ,bila aku rasa sakit aku akan cuba mind set aku .
"takde ape-ape pun ,cuma terhiris je tu .kalau basuh ,elok lah nanti. tak sakit pun ."
pedih tu memang lah pedih .
sebab tu lah kita jangan duk pikiq sangat kat luka tu .biar je dia .
( tapi pastikan darah dah berhenti lah ea :) )
Kalau kita pening kepala sangat ,kita cuba lah bangun dan ambil wudhu' ke .basahkan rambut ke .mandi ke.cuba banyakkan pergerakan supaya kita tak kecundang dengan rasa sakit tu :)
yang paling mujarab untuk semua penyakit ,cubalah baca al-qura'n .
inshaallah ,kurang sakitnya .
bukan kurang sakit je ,kita boleh dapat pahala ,tenangkan hati ,kuatkan hati .macam macam lah lagi :)

bila kita set mind kita tak sakit ,inshaallah rasa sakit tu kurang :)
sebab bila kita fikir pasal sakit tu ,otak kita akan terus menghantar arahan ke urat sakit supaya rasa sakit .
tapi bila kita tak hantar sebarang informasi kat otak ,maka otak kita tak akan arahkan urat sakit untuk timbulkan rasa sakit tu kan :)

wallahua'lam .






Jan 18, 2014

EPT essay Task 2 #2

Topic : Some believe internet can spread rumors while others believe it is an effective medium of communication. Give your opinion.

                   The internet may well be the greatest masterpiece of modern culture, the lion of the century in our information and knowledge based society. Starting out as a military application, it eventually permeated all industries, government, and commerce. It is has spread into the media and publication industries with internet versions of newspaper, books, and much more. These multifaceted applications are making the internet even more powerful. Evidently, its popularity resulted in a diverse mixture of opinions and thoughts for some believe internet is a medium for dissemination of rumors while others are certain that the internet is a forceful medium of communication. Apparently,  there is some degree of truth in both notions.

                   The internet phenomenon has somehow been used as a golden opportunity by some irresponsible netizens to fabricate or disseminate wrong information or rumors. The nature of the internet is such that it is not only awash with information , but also disinformation. The sheer amount of data makes it difficult to differentiate within a two. More often then not, rumors cannot go on sales over the internet than a valid and reliable piece of information. Indeed, the internet has become a stable diet and is known to everyone from different walks of life but not everyone is media-literate. Most of the time, internet users will become the victims of falsified information and this in a way not only affects the person served with such unreliable information to a larger extension, it could threaten national security. In short, as useful as it could be, the internet is a great weapon ready to be use for the spreading of falsified information.

                  On the other hand, the miraculous internet has had a transform national effect on the society as it has opened a new medium of communication for individuals and businesses and provides vistas of opportunities to the things in an entirely different way. A variety of communication tools namely Skype, MSN Messenger, and Google Mail (just name a few) are employed by individual person to stay in touch as well as convey his or her messengers and important information to others living at a far distance. On a similar note, business companies and institution also use these mediums to communicate with their clients and customers. Even better, real time face-to-face communication with someone at a great distance which was once unthinkable, has now become possible. Without the internet  it is almost impossible to have a real time face-to-face interaction with an acquaintance or client breathing a different atmosphere. Therefore the existence of the internet could be said as bringing relieve where communication with people living at far distance is concerned.

                 In Conclusion,  the internet is no doubt a multifaceted application but at the end of the day it depends on how one manipulate this useful tool.

EPT essay ,Task 2 #1

Topic : Knowledge comes with constructive and destructive power .Do you agree ?

                All men by nature desire knowledge. More than that, knowledge is said to be of profound importance for the well-being of one's soul. As influential as it may sound, knowledge unmistakably counts with both constructive and destructive power,just as any other affairs might have. When used correctly, knowledge could contribute to developing an individual and country at a larger scale but when its is manipulated the other way round, knowledge may served as to satisfy one's greed.

               Knowledge could contribute to one's personal development and grant a passage or any country to achieve advancement especially in economy. Simple rule is apply here: knowledge is the fundamental to everything. For one to achieve success, he or she needs to fully equip himself or herself as journey to success is not always pleasing. Besides strong courage and determination, ample knowledge is needed for anyone to endure the journey to success. Knowledge is also one of the prominent ingredients to elevate a country's economy. With countries all over the world emphasizing on creating K-community( knowledge base community), placing paramount importance on creating knowledge-based society seems to be logical in order to boost the economy of any particular country. Knowledge is in a way needed to a country which in turn results in a smooth flowing of every matters which includes . Thus, knowledge could be say as having constructive power where development of a single individual and country is concern.

                On the other hand, knowledge could also serve as to appease one's greed. Seeing knowledge in that light, it could be considered as possessing destructive power. Indeed, knowledge on its own is natural, but when it is handled by some carefree hands, evil breath, would definitely made its way into such pure source .A reflection of that, could be seen in audit field. For greed of money, gigantic companies with multi million dollar profits turn their revenues to deficit at the manipulative mind of their auditors. They even have the guts to call such rascal act as a financial planning. If nothing is done to stop those so called the financial expert, a countries Gross Domestic Product (GDP) will be badly effected and eventually it will lead to economic downturn. With that something so pure and natural as knowledge could also be manipulated in the execution of an evil plan which in turn lead to colossal damage.

(conclusion tak ada .sbb bro suruh kitorang buat sendiri .heee :P this essay is written by Bro Haddi :) )


Jan 17, 2014

EPT sample essays .coming soon for CFSstudent :)

Peace be upon all of you :) a.k.a Assalamualaikum ;D

aku tiba-tiba ada idea nak share essay EPT ni ade 3 sebab sebenarnye .

yang ke1 ; sebab sbelum nieyh ,aq try cri essay EPT contoh .tapi macam tak ada .so ,aku fkir .aku boleh kongsi ilmu yg lecturer aku bagi dekat korang yang memerlukan kan :) dan dapat lah memudahkan korang kan :) 

yang ke2 ; sebab Bro and Mdam yang aku dapat sem lpas sgat sgat sgat sgat BEST ! 
snang cite the best english teachers i've ever had !
 Cc: Bro Haddi n Mdm. Saraswathy ;))

yang ke3 ; sbb ayat diorg sgat simple dan mudah dan power dan best dan terbaik !dan diorang dah tolong aku exit English :) Power kan diorang 

So ,kepada adik-adik yang bakal masuk CFS, IIUM tu ,dan kawan-kawan yang masih ambil English ,
I hope those going-to-publish-EPTessays dapat tolong korang dalam English Placement Test di CFS ,heee :)

That's all from me :) Thank you ,bye :)

Assalamualaikum :))

Jan 12, 2014

What is COMANGO ?

Mesti ramai yang tanya , COMANGO tuh apa .
meh sinin ceq nak habaq mai kat hangpa suma What is Comango ;)
tiba2 malas plak .korang tengok laah kat gambar nie ea :P


fham tak ?
secara ringkasnya diorang ni pertubuhan yang menentang Islam .
So untuk meruntuhkan pertubuhan ni ,base on the law the only way is by sign the petition .
Oleh sbb itu ,wujud laa Sejuta Ummah tolak Comango .
link nya di sini : SEJUTA UMMAH TOLAK COMANGO

Mereka bukan sahaja menghasut rakyat supaya bersikap anti establishment, bahkan mereka juga melobi negara-negara anggota PBB supaya menekan Malaysia mengiktiraf perkara-perkara yang bercanggah dengan agama Islam dan perlembagaan negara. Antaranya termasuklah:


1) Membenarkan kebebasan untuk murtad
2) Mengiktiraf budaya hidup LGBT (budaya zina dan liwat)
3) Menuntut hak keistimewaan orang Melayu dalam perlembagaan dipinda
4) Mengiktiraf ajaran sesat Syiah di Malaysia
5) Menuntut agar mana-mana ibu bapa yang memeluk Islam tidak diberi hak penjagaan anak
6) Mendesak penghapusan hukuman syariah

Membantu menegakkan kebenaran dan membantu agama Islam hukumnya jatuh wajib kepada semua muslimin dan mukminin .
Kita tak payah nak angkat senjata dan pergi perang .
Senang je ,semudah makan kacang je .
Gerakkan cursor anda yang comel tu and then klik link kat bawah dan sign petition .

Saya sudah ,anda bila lagi ? cehhh :P

thank you :) sekian 

Assalamualaikum w.b.t


Kesian Tokki aku ! Sebab rokok .

Baru-baru ni ,aku teman abang aku hantar atuk aku balik kampung .
tapi hantar kat stesen bas je laah .heee .
waktu tu ,bas tak sampai lagi ,so aku pun disuruh untuk teman Tokki .

Tokki datang sini pun sebab ada appointment dekat IJN !
Institut Jantung Negara .
That's mean ,tokki ada masalah jantung .

Dekat stesen bas tu pula ,tak ramai orang waktu tu .
3 4 orang je ,termasuk saya 5 .hehe ,nak jugak :P
lepas tu ,ade lah seorang daripada 3 4 orang tu , SMOKING .
Haiihhhh ,bau je asap tuh saya terus tengok orang tu .
Dalam Hati tuhh , memang dah maki maki ;
" Hoii ,cik Abang ,tak nampak ke ada orang tua dekat sini !
Dah lah tokki aku sakit !Hormat laah sikit ,gi merokok jauh jauh laah ! "

Pastuh aku terus tengok Tokki .Muka Tokki macam tahan je .
Dalam hati aku mula laah ;
" Tokki ok ke ? "
Waktu tu aku rasa ,nak je tarik tokki aku jauh-jauh tapi panas pulak .
Kat situ je yang teduh .haihhhh .
Kesian tokki aku. Sekali lagi aku monolog ;
" Cepat lah habiskan rokok tuh !Busuk ! "

Dekat sini ,aku just nak cakap ,
tak salah kalu nak merokok ,tapi silalah hisap balik asap asap yang korang duk hembus hembus tu .
Kalau korang nak sakit ,silakan .
Orang sekeliling korang tak bersalah dan tak nak sakit ,so respect lah orang lain :)

Mesti ada orang kata , 
" Hek elehh elehh elehh ,suka hati aku lah nak rokok kat mana-mana ,ingat ni negara bapak kau punya ! "
Memang laa ni negara bapak aku .
Najib tuh bapak aku apa ,Bapak Tranformasi aku !
:D
Nak merokok silakan ,tapi jangan libatkan orang lain .
terutamanya , BAYI dan KANAK-KANAK dan ORANG TUA dan WANITA HAMIL dan BUDAK-BUDAK dan ORANG DEWASA dan REMAJA dan SEMUA ORANG lah senang cerita .
Dalam islam pun ,para ulama dah sepakat membawa berkat yang merokok itu haram kerana memudharatkan ya kwan-kwan :)

Imam al-Syafi’e telah mengeluarkan fatwa dalam kitabnya yang masyhur al-Umm iaitu:” Jika mereka mengambil (sesuatu makanan, minuman atau sesuatu yang dihisap, dihidu dan disedut) yang boleh memabukkan, maka perbuatan itu adalah jelas haram. (Termasuklah) yang mengandungi racun yang menyebabkan kematian. Aku tetap menganggap (menfatwakan) ia adalah haram. Allah swt mengharamkan (apapun jenis) pembunuhan kerana pembunuh bermakna membunuh diri sendiri”.

Para ulama’ sepakat menyatakan bahawa merokok hukumnya haram kerana ianya jelas memudharatkan kesihatan, membazir dan mensia-siakan harta serta dikategorikan sebagai satu perkara keji
( sumber : e-fatwa ) 

sekian :) Assalamualaikum 
Adios Amigos ,peace ;)





Jan 8, 2014

Happy Birthday to You ,Amalina Sulaiman :)

Kesejahteraan ke atas kamu ,wahai makwe sebelah katil !!

heee ,aku tau mesti dlam hati kau tgah cakap macam ni 
" Mana lah makwe sebelah katil yang teramat-amat ku sayangi ni ?tak wish aku pun .yang lain sume dah wish aku ,dye je yg tak wish lagi .tak SUWIIITTT langsung .Merajuk !Aku slah kan abang syang dia ! GRRR "

Kau pun mengeluh . " haihh ,agaknya dye sibuk dngan abang sayang dye ." Tiba2 kau pun menjerittt  "Tidaaakk " hahaha .monolog hati kau hanya aku yg tau !!! hahaha .

aku tak lupa pun laa Makwe !
Setiap hari aku tgok tarikh tau .ha ,SUWIIT en aku ;)
sumpah !
heeee . sbenarnye aku nak jadi org yg pling last wish kau .
Wlaupun aku tau tak berape last en :P hehehe 

Anyway , to my dear Amalina Sulaiman ,
kau sangat HOT arghhh ;)
I Wish U a Happy Birthday .May Allah Bless U .
Kau dah pun 91 tahun ,oleh itu berperangai laah seperti 91 !!hahaha :P
 Aku tau kau sangat matang sebenarnye walaupun kau sebnarnye tak matang .haha :P 
And lagi satu ,i hope u really can make ur own decision ,ur own choice .
Sbb kita ni ibarat penulis ,kita laah yang akn mengatur jalan cerita kita sendiri :) Tak salah klau nak minta pdangan org tapi jgan lah kau terlalu mngikut bulat-bulat ,ok :) 
and the last wish ,,semoga kau kahwin awal and dpat anak mcam albert Einstein versi islamic !HEHE ! 

p/s ; I am not a good talker and wish-er *suka hati aku je buat perkataan baru* 
but i know how my friends are :) saranghae <3

Happy Birthday to You ,Amalina Sulaiman :)