Feb 8, 2014

Kehidupan boleh jadi cerita novel :)

Kadang-kadang kita tak sedar yang hidup kita ni macam cerita novel 
tapi aku tak pernah lah rasa hidup aku ni macam apa yang dibayangkan dalam novel :P
aku tulis entry pasal ni pun sebab terjadi kat sekeliling aku .
rasanya macam tak banyak ,tapi nak cerita jugak ;P

1st ; This story happened when i was in form 4 .
masa tu aku baru pindah sekolah .
ade lah seorang budak ni ,dia datang dengan mak dengan adik dia kalau tak salah .
first day tu ,diorang pergi lah mcam biasa ,pergi daftar ,masuk asrama .kemas-kemas .
then lepas tu mak and adik dia balik .
lepas tu ,malam tu dapat tau yang mak budak tu dah meninggal on the way nak balik rumah .
padahal baru je ,mak die hantar die ,tolong dia kemas barang ,sume lah .
tapi tiba-tiba dapat je tau mak dah meninggal petang tu .
waktu tu mmg aku rase macam cerita novel .

2nd ; peristiwa ni pun lebih kurang dengan cerita first .
si hamba allah ni dia further study kat oversea .
so ,as usual pegi lah check in ,sume tu .
of course lah dihantar family kan .
tapi ,lepas je dia tiba kat oversea ,dye dapat tau ayah dia dah meninggal ,inalillah .
ya allah ,waktu tu aku rasa sangat kesian kat dia .
dah lah baru je sampai kat negara orang ,without relatives .
then dapat pula berita tu .
Kalau jadi kat aku ,memang aku rasa aku dah give up and nak balik terus .

3rd ; cerita ni pula ,terjadi baru je .
ni memang macam betul betul cerita novel lah .
pasal cinta lah of course :P
she is one of my roommate .ive been informed that she already engaged suddenly .
takde angin tak ada ribut ,tiba-tiba je dah bertunang .
ya allah ,mula-mula tu memang rasa macam .......
terkejut lah sangat yang amat .
rupa-rupanya lelaki tu datang merisik kat rumah .
padahal dia kat U .so ,dia waktu tu memang tak tahu menahu apa-apa .
tiba-tiba je mak dia call and kata yang dia dah bertunang .
WOW WOW WOW !!!
waktu aku dapat tahu ,aku rasa tersangat sangat excited .
seriously macam cerita novel .
dan aku watak sampingan .hahahahahhahaa .
watak sampingan pun boleh :D

" kita hanya merancang ,tapi yang menentukan dan merealisasikan hanya ALLAH s.w.t :) "