Apr 9, 2014

DIY Crafty : Skateboard Swing :)

korang ade skateboard tapi dah tak guna .
rasa nak buang je ?boleh je nak buang tapi sayang lah sebab skateboard tu boleh reuse tau !
Reuse as a swing ! :)
Of course u need Skateboard(jangan curi jiran sebelah punya pulak :P ) ,Tali (pastikan tali tu kuat and boleh tahan beban ) and of course ,Sebatang pokok beserta dahan yang kuat :P

TADAAA !!!!

See :))
Tali tu jangan laah korang just selit bawah board tu je .nnt dye bergerak-gerak and tak seronok nak main.
Find a way to fix the rope under the skateboard surface .
maybe u can nail it ?or glue it .err entahlah tak pandai sangat bab bertukang ni :P
For thee tree pulak ,pastikan dahan yang cukup kuat sebab malang tak berbau kan :))
And kalau sekadar untuk budak-budak main ,tak apa lah kot guna tali yang tak tebal sangat .
Tapi kalau nak lebih selamat ,guna lah tali yang kuat and tebal ok :)

Good Luck and Selamat Mencuba \(^.^)/