Oct 21, 2014

Do It Yourself : Shoe Racks

DIY kali ni ,maybe berguna more for ladies kot .
sebab biasanya perempuan je yang suka kumpul kasut / wedges / heels /boots / sneakers etc. 
( hahah ,banyak kan koleksi perempuan :P )
tapi boys pun ada jugak yang minat kumpul kasut kan :) 
so ,tak kisah .lelaki ke perempuan ke ,dua-dua boleh DIY shoe racks ni :)
Barang yang korang kena ada cumanya ,
Basket ( Design base on korang suka .doesn't matter bulat ke ,petak ke ,tiga segi ke .) 
and Koleksi kasut-kasut korang .

TADAAA !!!

senang je kan .
hehehehe :P 
tapi jangan salahkan kita pulak kalau tak jadi ea ...
maybe tak jadi sebab space yang korang guna tu tak sesuai .
so ,pandai-pandai lah cari space yang sesui ea :))
Oooh btw ,basket macam ni boleh cari dekat Giant ,Aeon ,Aeon Big ,or kedai yang korang rasa ada jual basket tu :P
Oooh By The Way ,kalau korang nak buat macam ni dalam bilik pastikan kasut tu dah di sanitize dulu .
hehehehe .takut bilik awak awak nanti ada perfume yang tak menyenangkan manusia dan mengundang haiwan-haiwan liar pulak . (HEHEHEHE :D )

Good Luck and Selamat Mencuba :) 


Oct 20, 2014

DIY Cookery : KitKAt and M&M Cake

DIY kali ni memang rasanya favourite ramai .
Sebelum ni ,lalu kedai kek nampak kek kitkat n m&m .terliuqqqq .
tapi bila tengok harga ,masyaALLAH .terpaksa laah telan air liuqqq balik .
HEHEHE :P
tapi kali ni ,meh kita ajak awak awak semua macam mana nak buat simple and murah.
(rasanya murah lah jugak :3)
ape yang tuan tuan dan puan puan perlukan ialah :
Kek Coklat ready made (kat giant pun ada)
Kit Kat ,M&M 
(tapi ikut awak awak lah nak pakai smarties dengan wafer ke:) ape ke ,ikut selera masing-masing )
Nutella ( coklat masak biasa pun boleh ,cadbury pun boleh tapi pastikan cairkan dulu naa )

TADAAAA !!!

Senang je kan :))
Tapi kalau korang rasa kat luar lagi murah ,korang beli lah kat luar .
Tapi siapa yang rasa nak jadi chef  ,boleh lah cuba :))
Ikut kemampuan masing-masing dan jangan membazir :D

Good Luck and Selamat Mencuba :)

Oct 19, 2014

Comeback Blogging :P

Yeayyy !!I'm back .
laptop dah dapat connect Wi-fi .muehehehe 
so ,apalagi boleh lah kita update blog banyak-banyak gituhh .

Kita renovate dulu ea blog ni ,lepas tu baru kita post banyak DIY untuk tatapan korang .
(tatapan lah sangat -.-) 

Coming Soon more DIYs :3
Don't forget to check it out later :)) Thank You .