Feb 14, 2016

2016 first post.

Hmm Hmm
Dah lama tak post rasa awkward sgat nak menulis .
lgipun i'm not that type yg everytime will update blog and update ape yg sya buat dalam hidup saya ni .
so ,sya nak post ,sya post .
hahaha tak macam blogger pun .kahkahkah .

ok lahh ,So inshaallah , i'l restarting my blog again .as february is still awal awal tahun lagi ....so belum terlmbat lah untuk kita mengupdate blog .

Inshaallah .Rajin sya post .Malas pun saya post .tapi klau Busy saya konfem sya tak post .
kehkehkeh .

anyway ,stay tune . 
:)

Mar 2, 2015

DIY Cooking : Oreo with Peanut Butter Brownies

Ok Tuan tuan Puan puan ,
Hari ni kita kan belajar buat ' Oreo with Peanut Butter Brownies ' 
(Maaf ,nama panjang sangat ciptaan sendiri :P )
Bahan-bahan korang kena ada adalah seperti berikut ;
Sepeket oreo ,peanut butter n adunan brownies 
( cara nak buat adunan gi tgok youtube ea :P )

TADAAA!!

NICE !!
kalau rasa air liur dah kecur tu ,pi kedai beli bahan .
pastu masuk dapur ,buat .
Senang je :)

Selamat Mencuba :)



Feb 28, 2015

Under Maintainance .

Assalamualaikum :)

Sorry for those who expecting posts from my blog (kalau ada -.-) 
I dont know why, all the pictures in my blog suddenly broken .

So , i'm trying to fix it all .Inshaallah .
which gonna take time because my internet connection  are frustrating me (sometimes ) :)

So ,nantikan ;)

Assalamualaikum ,Adios Amigos ;)

Oct 21, 2014

Do It Yourself : Shoe Racks

DIY kali ni ,maybe berguna more for ladies kot .
sebab biasanya perempuan je yang suka kumpul kasut / wedges / heels /boots / sneakers etc. 
( hahah ,banyak kan koleksi perempuan :P )
tapi boys pun ada jugak yang minat kumpul kasut kan :) 
so ,tak kisah .lelaki ke perempuan ke ,dua-dua boleh DIY shoe racks ni :)
Barang yang korang kena ada cumanya ,
Basket ( Design base on korang suka .doesn't matter bulat ke ,petak ke ,tiga segi ke .) 
and Koleksi kasut-kasut korang .

TADAAA !!!

senang je kan .
hehehehe :P 
tapi jangan salahkan kita pulak kalau tak jadi ea ...
maybe tak jadi sebab space yang korang guna tu tak sesuai .
so ,pandai-pandai lah cari space yang sesui ea :))
Oooh btw ,basket macam ni boleh cari dekat Giant ,Aeon ,Aeon Big ,or kedai yang korang rasa ada jual basket tu :P
Oooh By The Way ,kalau korang nak buat macam ni dalam bilik pastikan kasut tu dah di sanitize dulu .
hehehehe .takut bilik awak awak nanti ada perfume yang tak menyenangkan manusia dan mengundang haiwan-haiwan liar pulak . (HEHEHEHE :D )

Good Luck and Selamat Mencuba :) 


Oct 20, 2014

DIY Cookery : KitKAt and M&M Cake

DIY kali ni memang rasanya favourite ramai .
Sebelum ni ,lalu kedai kek nampak kek kitkat n m&m .terliuqqqq .
tapi bila tengok harga ,masyaALLAH .terpaksa laah telan air liuqqq balik .
HEHEHE :P
tapi kali ni ,meh kita ajak awak awak semua macam mana nak buat simple and murah.
(rasanya murah lah jugak :3)
ape yang tuan tuan dan puan puan perlukan ialah :
Kek Coklat ready made (kat giant pun ada)
Kit Kat ,M&M 
(tapi ikut awak awak lah nak pakai smarties dengan wafer ke:) ape ke ,ikut selera masing-masing )
Nutella ( coklat masak biasa pun boleh ,cadbury pun boleh tapi pastikan cairkan dulu naa )

TADAAAA !!!

Senang je kan :))
Tapi kalau korang rasa kat luar lagi murah ,korang beli lah kat luar .
Tapi siapa yang rasa nak jadi chef  ,boleh lah cuba :))
Ikut kemampuan masing-masing dan jangan membazir :D

Good Luck and Selamat Mencuba :)